Νέα - Radio Melody 100,5 FM Drama Greece

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Νέα

Νέο cd από την Χαρούλα Αλεξίου

Συνθέτης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ,  ΣΤΑΘΗΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ,  ROUS,  ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ,  ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
Στιχουργός: ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ,   ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Μία φράση πολύ γνώριμη, που σιγοτραγουδήσαμε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς προέρχεται από τους στίχους του πρώτου τραγουδιού που κυκλοφόρησε ως προπομπός του album.

To «Ενα φιλί», σε στίχους του Νίκου Μωραϊτη και μουσική του Rous, ένα τραγούδι που κυριολεκτικά κατέκτησε τις καρδιές όλων μας από την πρώτη στιγμή.

Στο σημείωμα που συνοδεύει το νέο της album, η Χάρις Αλεξίου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο «τα όνειρα είχαν ξυπνήσει πάλι ... αβίαστα και τρυφερά … ήσυχα και εύκολα».

Τα 'ύφαναν' με μελωδίες και λόγια οι δημιουργοί που υπογράφουν τα νέα τραγούδια του album: Ο Νίκος Μωραϊτης, που υπογράφει τους στίχους σε όλα τα τραγούδια, ενώ είχε και την επιμέλεια της παραγωγής, ο Rous, ο Στάθης Δρογώσης, ο Βασίλης Γαβριηλίδης, η Ανδριάνα Μπάμπαλη που έγραψαν τις μελωδίες.

Μία ομάδα δημιουργών της νέας γενιάς με τους οποίους η Χάρις Αλεξίου συνεργάζεται για πρώτη φορά. Ανάμεσά τους, και μία δική της δημιουργία, το τραγούδι με το οποίο 'ανοίγει' ο δίσκος. Στη συνέχεια στην παρέα προστέθηκαν οι μουσικοί, οι ηχολήπτες, οι ενορχηστρωτές στα studio.

Και κάπως έτσι «Τα όνειρα γίνονται πάλι»… ένας νέος δίσκος από τη σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία, όπως δήλωσε και πρόσφατα σε μία συνέντευξή της, «είναι ένα κλείσιμο ματιού στο κοινό».

Ενα album σημερινό, με τραγούδια εσωτερικά αλλά και εξωστρεφή, τραγούδια που εμπεριέχουν μνήμες αλλά και που συνθέτουν νέες εικόνες, όνειρα που έγιναν έντεκα τραγούδια.

Τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Γιώργος Κυβέλλος

Επιμέλεια παραγωγής : Νίκος Μωραίτης

 
 

Καινούργιο CD Απο τον Γιώργο ΝταλάραΣυμμετοχές: ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ,  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΦΗΣ,  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΟΣΙΟΣ,  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ,  ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΤΖΙΛΗΣ,  ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ,  ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ,  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ

Μια ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά από το Ogdoo Music Group με 12 σύγχρονα λαϊκά τραγούδια σε μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη (συνθέτης & καλλιτεχνικός διευθυντής της Εστουδιαντίνας) πάνω σε στίχους Νίκου Αναγνωστάκη.

Ένα άλμπουμ που επιμελήθηκε ο Γιώργος Νταλάρας

Τραγουδούν επτά νέοι τραγουδιστές, αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της έκδοσης, να αναδειχθούν νέα, και «καθαρά» πρόσωπα με ταλέντο στο τραγούδι, μέσα από μια κυκλοφορία αξιώσεων σε όλα τα επίπεδα : Δημήτρης Γαγιόπουλος, Βασίλης Προδρόμου, Θοδωρής Μέρμιγκας, Θανάσης Ματζίλης, Απόστολος Μόσιος, Ανδρέας Λάφης & Δήμητρα Σταθοπούλου.

Μαζί με τους νέους συμπράττει και η καθιερωμένη πια Ασπασία Στρατηγού, ενώ η συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση στο ντουέτο με τη Δήμητρα Σταθοπούλου έρχεται σαν προέκταση της θεατρικής συνεργασίας τους που προηγήθηκε.

 
 

Καινούργιο CD Απο τον ΨαραντώνηΤα μέλη των ΧΑΪΝΗΔΩΝ και των MODE PLAGAL καθώς και εκλεκτοί φιλοξενούμενοι μουσικοί, σμίγουν ρυθμούς και ηχοχρώματα από πολλές ηπείρους και αυτά με την σειρά τους ανταμώνουν τα λόγια παγκόσμιων ποιητών και οικουμενικών δασκάλων μέσα από την ερμηνεία του βιβλικού Ψαραντώνη

Ο Ψαραντώνης, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των τραγουδιστών, είναι πραγματικά μορφωμένος (με την έννοια της ιδιαίτερης και εποπτικής εικόνας του όλου, που διαθέτει) και ο μόνος που θα μπορούσε να ερμηνεύσει τα λόγια των μεγάλων αυτών παγκόσμιων στοχαστών. Ο Ψαραντώνης πέρα από τα νοήματα, καταδύεται στην ηχώ των λέξεων, στον απόηχο των συλλαβών, στην αρχέγονη αίσθηση των συμφώνων, όντας ιδιαίτερος ανθρωπολογικός τύπος ενός τόπου που ανέκαθεν ήταν σταυροδρόμι πολιτισμών.

Η σχέση μας με τον Ψαραντώνη είναι ζυμωμένη στον χρόνο (παρέες, παραστάσεις, δίσκοι, εδώ και δυο δεκαετίες).Ο δίσκος «ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ» είναι ο καρπός αυτής της μακρόχρονης διαλεκτικής που κάθε τόσο εκπλήσσει και εμάς τους ίδιους. Καλή ακρόαση

Συνοδεύεται από ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών και τους συντελεστές

 
 

Το νέο άλμπουμ της Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μουσική Νίκου Αντύπα είναι γεγονός!!«Σαν μία διάπλατα ανοιχτή βεράντα της μουσικής», με «Θέα παραδείσου» περιγράφει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, πολύ χαρακτηριστικά, αυτήν τη μουσική συνάντηση, που πλημμύρισε από χρώματα, μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, ερμηνείες που μετέφεραν οι εκλεκτοί καλεσμένοι.

Ο Νίκος Αντύπας, που συνέθεσε τις 11 μελωδίες, και στη συνέχεια ο Μιχάλης Γκανάς , η Λίνα Δημοπούλου , ο Νίκος Μωραΐτης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και η Ελένη Φωτάκη, 5 σπουδαίοι στιχουργοί, από διαφορετικές γενιές, που 'ζωγράφισαν' το συναίσθημα της μουσικής.

Στη μουσική παρέα προστέθηκε και ο Γιάννης Χαρούλης, ενώνοντας τη φωνή και την ερμηνεία του με αυτήν της Άλκηστης Πρωτοψάλτη σε ένα τραγούδι εξαιρετικά συγκινητικό.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τις νέες μοναδικές ερμηνείες της, απογειώνει τις ψυχές μας.

Διεύθυνση παραγωγής και ενορχήστρωση : Νίκος Αντύπας

Συνοδεύεται από ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους των τραγουδιών, τους συντελεστές και άλλες πληροφορίες

 
 

Νέο album «Μελίνα Ασλανίδου»Περιέχει τις επιτυχίες:
«Δεν έχω διεύθυνση»-
«Καλοκαίρι αγκαλιά μου»-
«Τετάρτη βράδυ»
«Δεν έχω διεύθυνση», μία από τις πιο αγαπημένες μπαλάντες των τελευταίων χρόνων,
«Καλοκαίρι αγκαλιά μου», ένα τραγούδι που μας μάγεψε με τις εικόνες και τη ρυθμική του ενέργεια, «Τετάρτη βράδυ», με μια υπέροχη θαλπωρή και τη συμμετοχή --έκπληξη του Αντώνη Ρέμου...
Κατά τη διάρκεια της ολοκλήρωσης της νέας της δισκογραφικής δουλειάς, η Μελίνα Ασλανίδου, μας αποκάλυπτε στιγμές της...τραγούδια που αγαπήθηκαν, προκαλώντας ταυτόχρονα μία ακόμη πιο έντονη προσμονή για το νέο cd!
Η νέα δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Ασλανίδου, της χαρισματικής λαϊκής φωνής της νέας γενιάς είναι όμως πλέον γεγονός και κυκλοφορεί στις 10 Απριλίου από τη Heaven με τίτλο το όνομά της! Τα τραγούδια, στο σύνολό τους, έχουν την υπογραφή, στη μουσική, του Γιώργου Παπαδόπουλου και, στους στίχους, του Κυριάκου Ντούμου, εκτός από το τραγούδι «Αχ! Κινδυνεύω» με τους στίχους της Νίκης Παπαθεοχάρη, ενώ το τραγούδι «Το κρύο και η μοναξιά» έγραψαν ο Jimmy Καρυστινός και η Sunny Μπαλτζή.
Τραγούδια που μεταφέρουν ατμόσφαιρα, διάθεση, εικόνες, αρώματα αλλά και ρυθμό, ερμηνείες μοναδικές, γεμάτες πάθος, αλήθεια και ένταση Λίγο πριν την κυκλοφορία είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε το νέο single του cd, το «Αχ!

 
 
 
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού